“Stilstand is achteruitgang. Met video komt bedrijfscommunicatie in beweging”

Het is een bekend economisch gegeven dat een bedrijf in stilstand, uiteindelijk achteruitgang boekt. Die wetenschap geldt zeker ook voor business to business (b-2-b) communicatie. Wie niet met een zekere regelmaat z’n communicatiemix en -middelen aanpast, wordt onverbiddelijk ingehaald door de tand des tijds. En zet zichzelf op de verkeerde manier te kijk.

Binnen het arsenaal aan, van zichzelf nogal stationaire communicatiemiddelen zoals folders, brochures en advertenties, speelt het bewegend beeld van de bedrijfsvideo een steeds opvallender rol in de communicatiemix. Uiteraard is dit het logisch gevolg van het internet, waar bewegend beeld steeds nadrukkelijker aanwezig is. Dankzij dit grenzenloze platform kan een videoproductie in korte tijd een overtuigend beeld neerzetten van het bedrijf en de voordelen van ‘het product’ voor toekomstige en huidige klanten.

 

Om de potentie van videopresentatie volledig te benutten, moet zo’n bedrijfsfilm wel aan een aantal voorwaarden voldoen.

  1. ga uit van het klantvoordeel, maak er geen aaneenschakeling van bedrijfskenmerken van
  2. de video moet boeien, beperk het aantal opnames met ‘pratende hoofden’ en niet ter zake doende productieonderdelen
  3. maak animaties van lastig uit te leggen productvoordelen, probeer dit niet mondeling te doen
  4. gebruik een professionele voice over
  5. ga uit een reëel budget, zie de video als een super gemotiveerde werknemer die het bedrijf 24/7 en 365 dagen per jaar vertegenwoordigd